Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 Care este cel mai criticat aspect al Windows 10 - Forbes.ro
Cautare, Contributor

Tech |
|

Care este cel mai criticat aspect al Windows 10

Cel mai criticat aspect al Windows 10 este faptul că a lansat două upgrade-uri care permit companiei Microsoft să monitorizeze ceea ce fac utilizatorii, scrie forbes.com.
Windows10_1

Mai precis, în acordul pe care un utilizator îl încheie cu Microsoft, privind termenii și condițiile, acceptă ca întreaga sa activitate să fie monitorizată.

Avertismentul a apărut săptămâna trecută, când site-ul gHacks a descoperit pentru prima oară că utilizatorul este „urmărit” și informează că update-urile ignoră oricare dintre preferințele anterioare pe care și le-a setat utilizatorul.

Mai precis, actualizările KB3075249, KB3080149 și KB3068708 (care înlocuiește KB3022345), expediază informațiile privind modul în care utilizatorul folosește Windows-ul înapoi către Microsoft pentru evaluare.

Potrivit termenilor de utilizare, userul este informat în mod clar că datele sale personale vor putea fi accesate și păstrate de către companie în anumite condiții speciale. Aceste date personale sunt reprezentate, printre altele, de conținutul utilizatorului (precum conținutul mailurilor, al conversațiilor, fișiere sau foldere private), și ar putea fi folosite atunci când compania va fi nevoită să se conformeze cu o lege sau cu un proces în derulare sau chiar cererilor de la agenții guvernamentale sau autorități, dar și pentru protejarea utilizatorilor față de spam sau încercări de fraudă, menținerea securității serviciilor și pentru a preveni sau opri un atac asupra computerelor sau rețelelor, pentru protejarea drepturilor și proprietății companiei, chiar și a termenilor care guvernează folosirea serviciilor oferite de Microsoft.

În același document este scris și că, în cazul în care în urma informațiilor primite se dovedește că cineva utilizează serviciile companiei încălcând dreptul la proprietate intelectuală sau pentru a face trafic de proprietate fizică sau intelectuală, Microsoft va lăsa această problemă în seama autorităților competente.

Deși această capacitate de a monitoriza activitatea este inclusă şi în actualizările pentru Windows 7 şi 8, o veste bună pentru utilizatorii acestor versiuni este faptul că actualizările KB3075249 și KB3080149 au fost clasate drept opționale în „Windows Update”, ceea ce înseamnă că nu vor fi instalate decât atunci când userii își dau acordul, aceasta fiind diferența cheie între Windows 10 și Windows 7 și 8, mai scris forbes.com.

Pe de altă parte, actualizarea KB3068708 este clasificată ca „Recomandată”, ceea ce înseamnă că PC-urilor care folosesc Windows 7 și Windows 8 cu Windows Update setat pe automat li se vor instala în mod implicit actualizările.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii