Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 Burberry celebrează arta sculptorului Henry Moore în noua colecție February 2017 - Forbes.ro
Cautare, Contributor

Explorator. De vocație, om. De profesie, povestitor. www.georgianaciofoaia.ro

Modă |
|

Burberry celebrează arta sculptorului Henry Moore în noua colecție February 2017

Burberry a lansat colecția February 2017 pentru bărbați și femei într-un show inspirat din operele artistului Henry Moore, la Makers House, Londra. În România, o selecție din cea de-a doua colecție straight-to-consumer February 2017 va fi disponibilă în flaghship store-ul Burberry din Strada Luterană nr. 4, la începutul lunii martie.
Burberry February 2017 Show - Front Row & Runway

Colecția February 2017 a fost prezentată de modele precum Amber Witcomb, Elfie Reigate, Ella King, Myles Dominique, Nora Attal și Tom Fool, pe un podium unde au  fost expuse sculpturi din bronz ale artistului britanic Henry  Moore, sursa de inspirație pentru întreaga colecție.

Porțile „Makers House” sunt deschise începând de astăzi, 21 februarie, și oferă vizitatorilor posibilitatea să descopere noua colecție și inspirația din spatele acesteia printr-o expoziție unică, care include mai mult de 40 de lucrări ale artistului Henry Moore.

 

„Arta lui Henry Mooore a avut întotdeauna o influență asupra imaginației mele: sunt figuri reprezentative în peisajul britanic, siluete sculpturale care reușesc să fie umane, abordabile. Le-am considerat întotdeauna impresionante. Poate datorită faptului că sunt monumentale, dar și personale, că par să se adreseze oricui, însă sunt și individuale în același timp. Ne-am gândit la lucrările lui în timp ce lucram la colecție, declanșând o serie de întrebări și discuții despre proporții, textură, suprafețe și forme. Ne-am uitat la contradicțiile din lucrările lui Moore – duritate și delicatețe, greu și ușor, familiar și abstract. La antiteza dintre greutatea materialelor pe care le-a folosit și fluiditatea și delicatețea formelor. Ne-am dus cu gândul la modul în care reușește să creeze obiecte în care combină frumusețea cu bizarul, recognoscibilul cu straniul.” a declarat Christopher Bailey, Chief Creative and Chief Executive Officer Burberry.

Dezvăluită în întregime seara trecută, Colecția February 2017 este inspirată din lucrările și stilul lui Henry Moore – explorând sculptura și silueta, materialul și procesul. Influenţa artistului este tradusă în colecție prin forme, texturi şi detalii artizanale, precum şi imprimeuri inspirate din fotografii ale operei lui, din arhiva Fundaţiei Henry Moore.

De asemenea, o colecție de 78 cape couture, în ediție limitată, a fost prezentată în încheierea show-ului de modă. Inspirat de proporțiile și formele sculpturilor lui Moore, fiecare design unisex a fost creat folosind construcții unice și elemente din arhiva Burberry. Disponibilă la comandă, fiecare capă poartă un nume propriu. Ele vor fi parte din expoziția mobilă care va ajunge în toată lumea și care debutează la Makers House.

 

Printre invitații prezenți la eveniment s-au numărat actorii: Penélope Cruz, Elizabeth Debicki, Rebecca Hall, Emily Browning, Kris Wu, Hermione Corfield, Naomi Scott, Anya Taylor-Joy, Kaya Scodelario, Hye Kyo Song, Zhou Dong Yu, Rina Ohta, Ed Skrein, Donald Glover, Benjamin Walker; muzicienii: Tinie Tempah, Benjamin Clementine, Flo Morrissey, Jorja Smith, Héloïse Letissier (Christine and the Queens), Wiley.

Și modele celebre precum Naomi Campbell, Iris Law, Suki Waterhouse, Immy Waterhouse, Jean Campbell, Jourdan Dunn, Lily Donaldson, Adwoa Aboah, Elena Perminova, Tamara Long, Alex K, Henry Kitcher au luat parte la show dar și regizorii, artiștii și fotografii Asif Kapadia și Josh Olins.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii