Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 Breitling DC-3 zboară din nou - Forbes.ro
Cautare, Contributor

Colaborator ForbesLife

Orologerie de lux |
|

Breitling DC-3 zboară din nou

Cu ajutor din partea orologeriei Breitling, un grup de prieteni a restaurat complet un avion Douglas DC-3, iar acum îl supune la o ultimă provocare: un zbor în jurul lumii.
Breitling DC-3 World Tour - Map

Douglas DC-3 a fost una dintre revoluțiile care au dat aripi aeronauticii moderne. Considerabil mai rapid decât predecesorii săi, cu o autonomie crescută și capacitatea de a decola de pe piste scurte, avionul Douglas a fost parte din vârful de gamă al companiilor aeriene între anii ’30 și ’40. Era capabil să lege cele două coaste ale Statelor Unite dintr-un singur zbor și a participat chiar în curse transcontinental, fiind primul avion considerat a fi profitabil doar de pe urma vânzării biletelor.

Avionul restaurat de Breitling a avut primul său zbor pe 9 martie 1940, în SUA. Trei zile mai târziu a ajuns în flota American Airlines, iar apoi a fost înrolat pentru a servi în armată în timpul Războiului. Din anul 1944, aeronava s-a plimbat sub diferite pavilioane ale companiilor americane, iar în anul 2008, la onorabila vârstă de 68 de ani, a fost cumpărată de pilotul Francisco Agullo. După restaurarea sa completă, bătrânelul Douglas DC-3 e acum gata să înfrunte poate cea mai grea provocare: un zbor în jurul lumii.

Breitling DC-3 World Tour Press Conference Geneva – March 9th 2017

Cunoscut pentru legătura sa strânsă cu aviația, Breitling va însoți avionul în cadrul celor mai importante spectacole aeriene de pe glob. Astfel, „DC World Tour 2017“, care a decolat la Geneva pe 9 martie, își va încheia călătoria în luna septembrie, în cadrul unui show aviatic din Elveția. La 77 de ani, avionul cu elice Douglas DC-3 va fi cel mai vechi model care se aventurează într-un turneu mondial.

Informația e cu atât mai interesantă cu cât Breitling va lansa o ediție limitată de 500 de exemplare Navitimer Douglas DC-3, care îi vor însoții pe piloții avionului în cursă. Dotat cu o curea de culoare maro, modelul elvețian va măsura 46mm în diametru și va avea un capac gravat cu profilul avionului, numărul său unic, precum și numele evenimentului.

Navitimer Breitling DC-3 Limited Edition

Prima oprire a avionului va avea loc în aeroportul din Zagreb, apoi se va îndrepta spre Atena cu destinația Orientul Mijlociu, urmat de Asia de Sud-Est, China și Japonia, acolo unde va participa la Iwakuni „Frienship Day Airshow“. Va avea de traversat Oceanul pentru marele său turneu al Statelor Unite, înainte de a se întoarce în Europa via Groenlanda și Islanda pentru a-și încheia cursa la Breitling Sion Airshow 2017, din Elveția. Încă o realizare pe cartea de zbor a unui avion care a făcut istorie.

Ceasurile Breitling sunt disponibile în magazinele Kultho și Cellini.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii