Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 BRAT a decis: Kantar Media Spring va continua să măsoare audiența site-urilor - Forbes.ro
Cautare, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

BRAT a decis: Kantar Media Spring va continua să măsoare audiența site-urilor

Compania Kantar Media Spring a câștigat licitația organizată de BRAT și va furniza serviciile pentru realizarea Studiului de Audiență și Trafic Internet (SATI) pentru al optulea an consecutiv.
Internet-Marketing-Article1.jpg

În urma licitației organizate de Biroul Român de Audit Transmedia (BRAT), compania Kantar Media Spring a fost selectată câștigătoare pentru a furniza serviciile pentru realizarea Studiului de Audiență și Trafic de Internet (SATI). Ceilalți ofertanți au fost Gemius și GfK Nurago.

Arina Ureche, director general BRAT, a declarat: „Adunarea Generală a decis să continue colaborarea cu Kantar Media Spring, care este furnizorul serviciului SATI de șapte ani. Principala motivație a acestei alegeri o constituie evaluarea metodologiei utilizate de companie, metodologie inovativă în domeniul Internetului în urmă cu șapte ani și care s-a dovedit, în timp, una dintre cele mai adecvate pentru măsurarea mediului online. Metodologia propusă de Kantar Media Spring a fost validată în România, iar în prezent este utilizată în mai multe țări din Europa, precum Germania, Austria, Elveția, Norvegia și Finlanda”.

La rândul său, Oliver Pischke, CEO Kantar Media Spring, a spus: „Această continuitate reprezintă o bază puternică pentru inovațiile necesare din următorii ani”

Printre optimizările care vor fi aduse în următorii trei ani, în materie de cercetare, se numără, în premieră, extinderea universului studiului la nivel național, prin includerea mediului rural. Astfel, SATI va livra o imagine completă asupra consumului de Internet în România.

La nivel tehnologic, trecerea la o nouă arhitectură a sistemului de măsurare, propusă de Kantar Media Spring, va conduce la îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește livrarea rezultatelor de trafic, precum și agregări mai rapide ale clienților unici săptămânali și lunari.

Aplicația de raportare a audienței și a profilelor sociodemografice are un modul dedicat planificării media și optimizării planurilor de media. Pornind de la definirea unui grup țintă complex, pot fi identificate site-urile care permit cea mai bună acoperire a audienței din grupul țintă, și, ulterior poate fi calculată această acoperire în funcție de numărul de afișări decise a fi investite pe fiecare site în parte. De asemenea, se poate obține și bugetul la ratecard al unei campanii.

Studiului de Audiență și Trafic de Internet (SATI) este realizat de BRAT și reprezintă singurul instrument recunoscut de industria media pentru măsurarea și evaluarea performanțelor în mediul virtual.

SATI a fost lansat în urmă cu șapte ani și oferă date despre peste 300 de site-uri și de mobisite-uri, în urma unui sistem complex de cercetare online care reunește cinci componente: trafic, audiență și caracteristici sociodemografice, streaming, mobisites și mobile in-app și monitorizare de publicitate (MIPO).

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii