Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 Bancpost, profit net de 65,8 milioane lei în primele nouă luni - Forbes.ro
Cautare, Contributor

Servicii financiare |
|

Bancpost, profit net de 65,8 milioane lei în primele nouă luni

Bancpost a raportat un profit net de 65,8 milioane lei în primele nouă luni ale lui 2015, cât timp, rezultatul net înainte de constituirea provizioanelor a avansat cu 28%, față de perioada similară a anului trecut.
bani

În ceea ce privește cheltuielile operaționale, acestea au scăzut cu 17%, datorită optimizării rețelei, în timp ce indicatorul costuri/venituri s-a redus cu 13%, ajungând la 70%, după primele 9 luni din 2015. De asemenea, volumul creditelor și al depozitelor s-a menținut la nivelul de 87%.

Rata creditelor neperformante (NPL) a ajuns la 16,5%, pe fondul managementului accelerat al creditelor neperformante derulat în Trimestrul IV al anului trecut.

„Principala noastră prioritate rămâne susținerea clienților și contribuția activă la creșterea economică a țării”, spune George Georgakopoulos, CEO Bancpost.

PERSPECTIVA BANCHERULUI

Banca și-a optimizat sursele de finanțare prin gestiunea activă a portofoliului de depozite retail, precum și prin atragerea de resurse de la Instituțiile Financiare Internaționale (BERD, IFC, BEI).

CITEȘTE MAI MULTE DESPRE GEORGE GEORGAKOPOULOS

La finele lunii septembrie din acest an, International Finance Corporation (IFC), membru al Grupului Băncii Mondiale, a extins linia de finanțare acordată Bancpost cu 20 de milioane de dolari, pentru susținerea activității de import – export a companiilor locale. Astfel că, Bancpost ajungea la un plafon de 80 de milioane de dolari în cadrul Programului de Finanțare a Comerțului Global (Global Trade Finance Program – GTFP), dedicat consolidării piețelor emergente în comerțul internațional prin acordarea de garanții parțiale sau totale pentru tranzacțiile comerciale.

Menținerea unei situații confortabile a lichidității precum și a gradului de adecvare a capitalului (care înregistra în luna septembrie un nivel de 18,72%) a reprezentat și continuă să reprezinte una dintre prioritățile managementului băncii.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii