Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 Bancpost, profit net de 34,6 milioane lei în S1 - Forbes.ro
Cautare, Contributor

Macroeconomie |
|

Bancpost, profit net de 34,6 milioane lei în S1

Bancpost a înregistrat un profit net de 34,6 milioane lei în primul semestru (S1) din 2015, în creștere cu 37% față de aceeași perioadă a anului trecut.
bani

Ponderea ratei creditelor neperformante (NPL) în total portofoliu a scăzut la 16,3%, comparativ cu 21% în primul semestru din 2014, datorită managementului accelerat al creditelor neperformante derulat în Trimestrul IV al anului trecut.

Cheltuielile operaționale au scăzut cu 18%, datorită optimizării rețelei, în timp ce indicatorul costuri/venituri a scăzut cu 17%, ajungând la 69%, iar veniturile operaționale au avut un avans de 1%, comparativ cu primul trimestru din 2014.

Volumul creditelor și al depozitelor a rămas constant față de S1 din 2014 și raportul credite/depozite s-a menținut la nivelul de 87%, fapt care susține un grad ridicat de independență pe piața locală.

„Procesul de transformare implementat în cadrul Bancpost a adus rezultatele așteptate, banca raportând profit și în S1 al anului în curs. Bancpost are o poziție solidă din punct de vedere al capitalului și lichidității și, în calitate de bancă sistemică în România, va continua să participe în mod activ la susținerea clienților săi”, spune George Georgakopoulos, CEO Bancpost.

Banca și-a optimizat sursele de finanțare prin gestiunea activă a portofoliului de depozite retail, precum și prin atragerea unui volum ridicat de resurse de la Instituțiile Financiare Internaționale (BERD, IFC, BEI).

EximBank, profit net de 40 de milioane de lei în S1

Raiffeisen Bank, profit net de 48 milioane euro în primele șase luni

OTP Bank România a înregistrat un profit de 16,3 milioane lei în S1

ING Bank: Creditarea a crescut cu 24%, profitul net a scăzut cu 6% în primele șase luni din 2015

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii