Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 Banca Mondială îmbunătăţeşte estimarea de creştere a economiei României la 4,4% - Forbes.ro
Cautare, Contributor

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Macroeconomie |
|

Banca Mondială îmbunătăţeşte estimarea de creştere a economiei României la 4,4%

Economia României va înregistra o creştere de 4,4% în acest an, comparativ cu 3,7% cât se estimase în luna ianuarie, anunţă Banca Mondială, în raportul privind Perspectivele Economiei Globale, făcut public luni, transmite Mediafax.
bani

În raport, se estimează că, în 2018, creşterea economică a României va fi de 3,7%, iar în 2019 de 3,5%.

Cererea internă robustă şi importurile în creştere din zona euro au favorizat importatorii de mărfuri în Europa şi Asia Centrală (de exemplu, Bulgaria, România, Serbia). Implementarea accelerată a proiectelor finanţate de UE a condus la o creştere a economiilor regionale (de exemplu, Ungaria, Polonia), în timp ce efectele negative ale recesiunii din Rusia şi Ucraina se estompează. Activitatea importatorilor de mărfuri din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord se îmbunătăţeşte, odată cu implementarea reformelor şi normalizarea condiţiilor politice (de exemplu, Iordania, Liban, Tunisia)”, se arată în raport.

În documentul Băncii Modiale se precizează că țările din partea estică a regiunii vor beneficia de refacerea economică a Rusiei, deşi creşterea în Belarus este frânată de constrângerile de natură fiscală necesare pentru a finanţa rambursarea datoriei publice:

În același timp, relaxarea fiscală va contribui mai puţin la creşterea economică în România, va exercita presiuni asupra deficitelor publice şi externe”.

În ceea ce priveşte creşterea economică globală, Banca Mondială prognozează că, în 2017, aceasta va atinge 2,7%, mizând pe o creştere a producţiei şi a comerţului, dar şi a încrederii pieţei şi stabilizarea preţurilor materiilor prime, care să permită reluarea creşterii pe pieţele emergente exportatoare de mărfuri şi a economiilor în curs de dezvoltare.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii