Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 ASF a aprobat listarea MedLife. Capitalizarea grupului este estimată la 703 mil lei - Forbes.ro
Cautare, Contributor

Servicii financiare |
|

ASF a aprobat listarea MedLife. Capitalizarea grupului este estimată la 703 mil lei

Autoritatea de Supraveghere Financiară a aprobat listarea pe Bursa de Valori București a MedLife. Din oferta publică inițială, prezentată pe BVB, reiese că operatorul medical este estimat la o capitalizare de aproximativ 703 milioane de lei. Perioada de derulare a ofertei este între 6 și 15 decembrie, iar listarea este estimată să fie făcută în jur de 21 decembrie.
Gala_Forbes_500-2010-3_opt.jpg

Autoritatea de Supraveghere Financiară a aprobat listarea pe Bursa de Valori București a MedLife (simbol bursier M). Prospectul aprobat de ASF se referă la oferta publică secundară inițială de vânzare de acțiuni, deținute de fondul de investiții V4C Eastern Europe Holding V Limited și de fondul de investiții International Finance Corporation, membru al Grupului Băncii Mondiale.

Oferta cuprinde peste 8,84 de milioane de acțiuni, cu o valoare nominală de 0,25 de lei. Acest număr de acțiuni reprezintă un pachet de 44% din grup, potrivit unui anunț al MedLife din 22 noiembrie, dintre care 36,25% sunt deținute de V4C și 7,75% de IFC. Acționarul majoritat rămâne familiei Marcu, fondatorii grupului, acum 20 de ani.

Prețul de subscriere este de maximum 35 de lei/acțiune, pentru investitorii de retail. „Pasul de preț aferent subscrierilor pentru acțiuni oferite realizate de investitorii insituționali este de 0,01 lei”, se menționează în anunțul ASF. De asemenea, prețul final de ofertă nu va fi mai mare decât prețul maxim de ofertă.

Astfel, capitalizarea MedLife rezultă la aproximativ 703 milioane de lei, în condițiile în care pachetul de acțiuni al întreg grupul poate fi apreciat la 20,1 milioane de acțiuni. Anul trecut, cifra de afaceri a MedLife a fost de 101,5 milioane de euro, cu 24% mai multe decât în anul anterior.

Perioada de derulare a fertei este între 6 decembrie și 15 decembrie, pentru investitorii instituționali, și 7-15 decembrie, pentru investitorii de retail.

Se estimază că admiterea acțiunilor la tranzacționare pe Bursa de Valori București va avea loc la data, sau în jurul datei de 21 decembrie 2016”, se scrie în prospect.

Intermediarii ofertei sunt Raiffeisen Bank și Wood & Company Financial Services.

La data de 30 septembrie 2016, grupul MedLife avea 36 de clinici, 8 spitale, generaliste și specializate, 24 de laboratoare, cu mai mult de 143 de puncte de colectare de analize medicale, 9 farmacii, 8 cabinete de stomatologie, unde erau angajați aproximativ 1.900 de medici și de 1.000 de asistente medicale.

Citește și „MedLife se listează pe Bursa din București”.

Foto: Mihail Marcu, președintele Consiliului de Administrație al MedLife.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii