Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 The Young & The Leader - Forbes.ro
Cautare, Contributor

Afaceri |
|

The Young & The Leader

Forbes România a organizat pe 13 octombrie prima ediție a celei de-a cincea serii de conferințe Successful Me, care, promovând inovația și antreprenoriatul a adus în fața participanților noi modele de succes, fiecare dintre acestea împărtășind cu publicul lecții de business.
Imagine_SuccessfulMe5_3nov

Seara a fost deschisă cu povești de succes ale unor oameni care au avut curajul să treacă dincolo de rutină, să își depășească limitele și să creeze branduri, să dezvolte oameni și să stabilească direcții de business. S-a vorbit despre inovație, mentorat, învățare prin joc, despre pasiuni, eșecuri, dar mai ales despre cum să devii un lider.

Andreea Răducan a făcut parte din „noua generație” care a dus mai departe tradiția de excelență a gimnasticii românești. „Pentru a deveni cea mai bună gimnastă din lume este nevoie de foarte multă muncă, de ambiţie, devotament şi pasiune pentru munca ta. Au trecut atâţia ani de când am păşit pentru prima dată într-o sală de gimnastică. Nici prin cap nu-mi trecea ce avea să mă aştepte. Un drum lung, frumos, cu sacrificii, momente de neuitat, lacrimi de bucurie şi multe, multe medalii”. În prezent, ea derulează un program de promovare a gimnasticii, care include participarea gimnastelor din lotul naţional. Din anul 2006, lucrează la Fundaţia Olimpică Română, unde promovează importanţa mişcării şi a sportului, şi se implică în susţinerea proiectelor caritabile pentru foşti campioni care astăzi se confruntă cu situaţii delicate. La Successful Me, ea a povestit cum și-a început cariera, ce a însemnat să fie una dintre cele mai bune gimnaste și care a fost rețeta sa pentru succes.  „În sport este foarte dificil să ajungi sus, dar este și mai complicat să rămâi pe podium”, explică ea. În opinia sa, pentru a avea succes în orice tip de afacere întreprinzi pentru a ajunge la cea mai bună rețetă trebuie să adaugi ingredinetele necesare: pasiune, devotament și talent.

Dan Berteanu, managing partner la Equatorial, spune că în fiecare zi lupți să te transofrmi într-o persoană mai bună comparativ cu cea care ai fost ieri. Filosofia sa este simplă: dacă apare o oportunitate, trebuie să „te urci în tren” și apoi vei vedea ce se se întâmplă. El spune că antreprenoriatul este despre a te reinventa, a deveni mai bun și mai echilibrat. Mai mult, Dan Berteanu spune că „dacă nu ți-ai găsit locul undeva trebuie să recunoști acest lucru și să cauți ceva ce îți este potrivit, pentru că viața este prea scurtă pentru a comite astfel de greșeli”. Din punctul său de vedere totul este un joc. „În esență, sunt patru lucruri care definesc ceea ce facem. Primul este să avem un obiectiv clar, al doilea o buclă instanee de feedback și participare voluntară. Pentru că nu poate să ne oblige nimeni să participăm la joc”, explică el.

Adina Filculescu, fondatoarea En Rose, consideră că un om are succes în măsura în care pune pasiune în ceea ce face. Ea susține că liderii se bazează foarte mult pe inovație.

Răzvan Bârsan, arhitectul care a construit proiectul Freelo, a povestit că obiectivul său este de a face arhitectură la nivel internațional, de a proiecta lucrări și clădiri din ce în ce mai mari în străinătate.  El amintește de o vorbă populară : „cu doctorul și cu arhitectul să nu te cerți”, explicând că în biroul său nu a avut niciodată altercații. În opinia sa, brandul unei firme de arhitectură crește prin notorietate și seriozitate. Sfatul pe care îl dă tinerilor arhitecți este acela de a nu vedea domeniul ca pe un business. El spune că „dacă tinerii arhitecți pleacă de la ideea că vor să facă lucruri frumoase, nu vor face compromisuri prea multe”.

Conferințele Successful Me au fost organizate la Impact Hub Bucharest, cu sprijinul Orange România și MavenHut.

GALERIE FOTO:

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii