Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 Verde pentru femei în Silicon Valley - Forbes.ro
Cautare, Contributor

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

30 sub 30 |
|

Verde pentru femei în Silicon Valley

Locuiește în San Francisco și își împlinește pas cu pas visul în Silicon Valley.
Photo Apr 10, 1 01 31 PM

Roxana Dantes este o tânără de numai 27 de ani a cărei viață s-a schimbat total odată cu acceptarea sa, în 2012, la una dintre cele mai prestigioase universități din Statele Unite, Stanford.

Top ,,30 sub 30″, ediția 2017

Roxana a studiat în departamentul de inginerie un program pe nume, Management Science and Engineering, un fel de matematică aplicată. Își amintește de primele luni de studiu și spune că ,,am avut ceea ce americanii numesc sindromul impostorului, simțeam că mi-am găsit locul în mediul universitar, dar nu și în rândul studenților, fiecare cu câte o poveste mai deosebită, cu studii la Harvard, MIT sau alte Ivy League schools”.

În 2013 a început să lucreze în mediul academic, ca asistent universitar al profesorului ei, Tom Kosnik, un profesor de Marketing Global în Antreprenoriat, profesorul devenind astfel și mentorul Roxanei, lucrând împreună aproximativ un an. În tot acel timp, Roxana a cunoscut multe persoane și a ,,avut pe mână” peste 350 de studenți, a predat și a pus note, a mentorat echipe și această experiență a ajutat-o mult, lucrând cu studenții foarte mult aplicativ, a reușit să pătrundă în Silicon Valley. La început a condus echipe de proiecte alături de companii ca, Accenture și alte start-upuri de technologie din Silicon.

Cum arată generațiile „30 sub 30” din 2012 până în prezent

La începutul carieirei sale de asistent universitar, în 2013, Roxana și-a cunoscut viitoarea co-fondatoare a propriului ei start-up, Ana Maria, amandouă fiind pasionate de antreprenoriat și dorind să încurajeze pătrunderea femeilor în mediul de afaceri.

În toamna anului 2013, a condus ediția celui mai mare acceleator de start-upuri de energie curată, numit Cleantech Open, care este prezent în opt regiuni din Statele Unite și în alte 39 de țări.

,,Organizația pregatește timp de câteva luni un număr de companii și apoi, alături de un grup de antreprenori, investitori și experți în domeniu, aleg cele mai bune 3 business-uri, dintre care locul întai primește un premiu de $250,000.”

La începutul lui 2014, când ocupa poziția de asistent universitar la Stanford, a fost aleasă pentru a participa într-un program în Hong Kong, program unde avea să lanseze start-upul, Equita Accelerator, un accelerator de afaceri creat în mod specific pentru femei.

,, Am construit un ecosystem în care femeile de afaceri aveau la îndemana knowledge-ul, resursele, și conexiunile necesare pentru a le accelera procesul de creare și lansare a unui business de success. Pentru activitatea noastră am primit și un grant de la U.S. Small Business Administration, o ramură a guvernului care susșine acceleratoare de top.”

Roxana Dantes a știut dintotdeauna că antreprenoriatul este calea ei, de mică ducând muncă de lămurire pe această temă cu părinții săi, medici de profesie, că ea își dorește să fie antreprenoare. A plecat pentru prima oară, la 13 ani, singură, la un curs în Marea Britanie, în Cambridge și ,,experiența aceea mi-a schimbat complet perspectiva a ceea ce vreau să fac. Mi-a deschis ochii și mi-a mărit dorința de a impacta, de a crea ceva care să aibă un beneficiu, care să spargă barierele țării și cele culturale.”

Au urmat apoi și alte cursuri internaționale, în Franța pentru limbă, Maroc pentru Relații Internaționale și Londra pentru teoria jocurilor și strategii concurențiale, la London School of Economics and Political Science.

De curând, a pus bazele unui alt start-up, lucrând la intersecția dintre automatizarea lumii noastre, technologie, schimbările din domeniul de muncă și fundația ei, educația.

A fondat Orbis Learning, care este un nou model pentru educație, prin redefinirea modului de predare la nivel global, astfel, recunoașterea muncii ei nu a întârziat să apară, start-ul său a fost ales în programul Rising Leaders al fundației Full Circle Fund și, mai mult de atât, Roxana conduce astăzi un program de granturi în Full Circle Fund pentru una dintre inițiativele lor în educație.

Susține femeile și a făcut foarte multe pentru ele, încurajează egalitatea și este implicată în tot ceea ce face. În timpul liber, dacă nu vizualizează un alt start-up, un nou concept, Roxana Dantes își menține echilibrul practicând schi, Krav Maga sau meditând.

,,Urmăresc Formula 1, basket și cam tot ce are legătură cu technologia și inteligența artificială. Misiunea mea zilnică este să îmi mențin perspectiva și viziunea pe ceea ce este important și valoros.”

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii