Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 Parcursul dosarului Hexi Pharma - Forbes.ro
Cautare, Contributor

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Imobiliare |
|

Parcursul dosarului Hexi Pharma

Gazeta Sporturilor publică prima parte a unei anchete jurnalistice care avea să declanșeze cel mai mare scandal al ultimilor 25 de ani din România.
PROTEST - SANATATE - BUCURESTI

Ziarul face publice documente interne de la fabrica Hexi Pharma (liderul pieței de dezinfectanți și firma care anunța că avea  contracte cu sute  de spitale din aproape toate județele țării), care arată cum se produc dezinfectante cu o concentrație mult mai scăzută decât cea de pe etichetă. Apare, pentru prima dată ca personaj, medicul Dan Alexandru Condrea, patronul Hexi Pharma.

MANIPULAREA 

Patriciu Achimas-Cadariu agerpres_8596849

Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu,a anunţat în cadrul unei conferințe de presă  că din totalul de 3.526 de probe recoltate din spitale și analizate în cadrul testelor de sanitație efectuate la nivel național pentru produsele Hexi Pharma, sub 5% au ieşit neconforme, în ceea ce priveşte eficacitatea dezinfectanţilor folosiţi. Între anii 2007-2015, în 43 dintre cele 50 de spitale din ţară, în care s-au găsit probe neconforme la biocide, au fost oferite contracte prin achiziţie directă în valoare de 484.841.005 de lei, potrivit  Iniţiativa România.

J’ACCUSE!

PROTEST - SANATATE - BUCURESTI

Mai multe sute de persoane au participat la un protest în fața Guvernului Manifestanţii au protestat faţă de încercarea de muşamalizare a situaţiei de către autorităţi, precum şi faţă de modul cum Ministerul Sănătăţii a tratat cazul: prin ridicarea de probe de pe hainele oamenilor din spitale şi a paturilor, şi nu direct din substanţele folosite la dezinfectare. Parchetul General a demarat o anchetă în legătură cu dezinfectanţii folosiţi în spitalele din România, achiziţionaţi de la Hexi Pharma. În dosar, procurorii şi poliţiştii au făcut percheziţii, ridicând documente de la sediul Hexi Pharma din Bucureşti, dar şi de la depozitul din localitatea Mogoşoaia.

DEMISIA, DEMISIA!

Dacian Ciolos agerpres_8615547

Serviciul Român de Informaţii (SRI) a anunţat că instituţia avea cunoştinţă despre situaţia privind infecţiile intraspitaliceşti, menţionând că a transmis aproximativ o sută de informări în ultimii cinci ani decidenţilor legali, „inclusiv pe chestiuni legate de fenomenul infecţiilor nosocomiale intraspitaliceşti“. Patriciu Achimaş-Cadariu a demisionat din funcţia de ministru al Sănătăţii, după o discuţie cu premierul Dacian Cioloş, care a avut loc la Palatul Victoria.

PRIMUL CONTACT

PARCHETUL GENERAL - AUDIERE - HEXI PHARMA - DAN CONDREA

Dan Condrea a ajuns la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde a fost citat de procurori pentru a da declaraţii în dosarul în care se fac investigaţii în cazul dezinfectanţilor diluaţi din spitale. Pe rolul Tribunalului Bucureşti a fost înregistrat un dosar prin care Hexi Pharma solicită intrarea în insolvență, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a înaintat o cerere privind suspendarea dizolvării sau lichidării companiei. Magistraţii Judecătoriei Sectorului 5 au decis să admită cererea Parchetului privind lichidarea Hexi Pharma, firmei fiindu-i interzise dizolvarea, reducerea capitalului social sau înstrăinarea activelor, hotărârea nefiind definitivă.

O LUNĂ MAI TÂRZIU

ILFOV - ACCIDENT - DAN CONDREA - HEXI FARMA

Patronul firmei Hexi Pharma, Dan Condrea a murit înurma unui grav accident de maşină pe un drum din judeţul Ilfov, ce lega localitățile Corbeanca de Buftea, în apropierea fabricii Hexi Pharma. Maşina condusă de Condrea a intrat într-un copac, impactul fiind atât de violent încât bărbatul şi-a pierdut viaţa pe loc. Procurorul General al României, Augustin Lazăr, a declarat că Dan Condrea ar fi urmat să fie audiat în dosarul privind dezinfectanţii diluaţi şi că „s-ar fi întâmplat mai multe lucruri“, informaţii pe care Dan Condrea le-ar fi ştiut.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii