Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 Forbes Real Estate 2016 - Attila Beer, Alukönigstahl - Forbes.ro
Cautare, Contributor

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Imobiliare |
|

Forbes Real Estate 2016 – Attila Beer, Alukönigstahl

I-am întrebat pe cei mai importanți jucători din real estate și construcții care sunt opiniile și planurile acestora pentru acest an și dincolo de el. Aflați răspunsurile lui Attila Beer, general manager Alukönigstahl.
2 - Attila Beer

Ce segment al pieței (office, rezidențial, retail modern și spații industriale și logistice) considerați că va avea cel mai mare impact în acest an asupra afacerii pe care o conduceți?

Oferta noastră de produse este foarte complexă și variată. De la sisteme din PVC pentru ferestre , uși și uși glisante destinate în primul rând construcțiilor rezidențiale , la sisteme din aluminiu pentru ferestre, uși, uși glisante, pereți cortină, luminatoare, uși și pereți cortină rezistente la foc, putem găsi soluții pentru orice clădire, comercială, de birouri sau rezidențială, care să răspundă cerințelor investitorilor și beneficiarilor. Relansarea construcțiilor de spații de birouri care a avut loc în ultimii ani la Cluj, Iași și București a fost și în beneficiul nostru. Livrările noastre pentru acest tip de proiecte de birouri reprezintă circa 60% din cifra de afaceri a companiei, restul rulajului fiind adus de domeniile rezidenţial, industrial, hoteluri, spitale etc. În 2014 peste 125.000 mp de suprafață de birouri au beneficiat de sisteme de profile din aluminiu Schüco livrate în România de Alukönigstahl. Este vorba despre proiecte precum The Office Cluj Business Center, United Business Center Cluj, IBC Tower – Green Gate, Centrul de afaceri Oradea, Hermes Business Campus, Centrul de Afaceri Pitești, Centrul de afaceri Solo Iași, Tribunal Iași, Soft Vision, Electric Plus, Emerson M4 sau Eli-NP. În 2015 cifra noastră de afaceri a crescut cu 10% față de 2014. Printre proiectele mai mari  menționăm Bucharest One, UBC Iași, Benta Offices, și altele.

Verde de real estate

Pentru 2016 estimăm o creștere cu 15% față de anul trecut, și continuăm seria proiectelor mari precum Globalworth Campus, Hermes Business Campus, The Landmark.

Livrările pentru piața rezidențială sunt și ele în creștere. Putem aminti câteva proiecte importante , terminate deja, ca Urban Spaces, Cortina Rezidence, Bucharest One și The Park în București și altele în lucru în 2016, ca Herăstrau One din București sau Compexul rezidențial Bistrita din Bacau. Ce este de apreciat în acesta zonă de investitii , este alegerea de catre investitori a solutiilor de tamplarie cu eficienta energetica ridicată, in beneficiul viitorilor locatari.

Coresi Business Park, BREEAM Very Good

Se simte o revenire în piaţă, atât la nivel local, cât şi extern. În perioada crizei, piaţa locală a construcţiilor a scăzut, iar o parte dintre clienţii noştri s-au orientat către străinătate şi au început să exporte. Anul trecut, estimăm că 10% din vânzările noastre au ajuns prin clienţi la export, în ţări precum Israel, Marea Bristanie, Belgia, Austria, Franţa sau Italia.

O problemă în prezent pe piaţa locală a construcţiilor poate fi legată de lipsa de motivaţie a studenţilor şi absolvenţilor din domeniu. Am încercat să aducem studenţi în internship plă­tit, însă ne-am lovit de o lipsă de interes din partea lor. Faptul că nu se gă­sesc oameni specializaţi este in dezavantajul nostru si al partenerilor nostri și poate afecta negativ rezultatele pe termen mediu.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii