Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 Forbes Real Estate 2016 - AFI Europe România - Forbes.ro
Cautare, Contributor

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Imobiliare |
|

Forbes Real Estate 2016 – AFI Europe România

I-am întrebat pe cei mai importanți jucători din real estate care sunt opiniile și planurile acestora pentru acest an și dincolo de el. Aflați răspunsurile reprezentanților companiei AFI Europe România.   
afi cotroceni

Cel mai important segment

AFI Europe operează în România pe cele trei sectoare principale ale pieţei imobiliare: centrele comerciale, parcurile de business şi proiectele rezidenţiale de mari dimensiuni. Pentru următorii ani este prognozată o creştere în toate cele trei sectoare menţionate anterior, ceea ce va aduce pentru AFI Europe o dezvoltare constantă în toate domeniile de activitate. Pe parcursul următorilor doi ani, proiecte noi precum cel cu destinaţie mixtă AFI Palace Braşov, care include un centru comercial de 45.000 mp şi 25.000 mp închiriabili de spaţii de birouri, complexul de birouri AFI TECH PARK, realizat în Bucureşti, cu o suprafaţă închiriabilă de 50.000 mp, şi AFI City Residential, dezvoltat în Bucureşti Noi urmează să fie dezvoltate. Adițional noilor proiecte, în prezent extindem cele două mall-uri din Bucureşti şi Ploieşti, aducând noi branduri de talie europeană pentru a continua consolidarea mixului de chiriaşi.

Verde de real estate

 Rolul imobiliarelor pentru economie

Sectorul imobiliar şi cel al construcţiilor pot fi considerate un barometru al economiei, nu doar în România, ci în orice ţară din lume. Dacă situaţia economică este bună, atunci numărul proiectelor imobiliare este în creştere, ca o consecinţă a cererii şi a aprecierii puterii de cumpărare a cetăţenilor, precum şi a opţiunilor de finanţare oferite de către bănci. Astfel, creşterea constantă a economiei româneşti este reflectată în cele mai recente date oferite de Eurostat, care arată că în februarie România a înregistrat cea mai mare creştere a lucrărilor de construcție din Uniunea Europeană. În același timp, anul trecut, construcţiile au contribuit cu 7,4% la PIB-ul ţării, potrivit Institutului Naţional de Statistică, cifre care oferă o perspectivă optimistă asupra acestui an.

Vezi Forbes TOP 10 Huburi Office din România

 Impactul infrastructurii rutiere

Infrastuctura are un rol important în fiecare domeniu al economiei, în mod special şi semnificativ pentru piaţa imobiliară. AFI Europe România şi-a dezvoltat proiectele astfel încât să fie accesibile transportului public şi să beneficieze de un amplasament central, cu un trafic scăzut. Toate proiectele AFI Europe sunt deservite de o rețea de transport în comun excelentă. AFI Park şi AFI Palace Cotroceni se află la numai 200 de metri de staţia de metrou Politehnica, iar alte 12 linii diferite de autobuz şi tramvai fac posibil accesul facil la parcul de afaceri. De altfel, odată ce autostrada către Braşov va fi finalizată şi aeroportul va funcţiona, putem anticipa o creştere importantă şi în acest oraş.

Citește și: Planuri de mărire pentru segmentul office din Brașov

 Alte segmente cu impact pozitiv

Atragerea mai multor investitori străini şi încurajarea companiilor locale să crească va avea un impact pozitiv asupra pieţei de imobilare. În acelaşi timp, investiţiile în infrastructură vor ajuta dezvoltarea afacerilor deja existente şi vor adăuga mai multă valoare viitoarelor proiecte realizate de către dezvoltatori. Încrederea arătată de bănci şi asigurarea accesului la finanţări pentru investiţiile imobiliare vor contribui la evoluţia pieţei, împreună cu creşterea numărului de locuri de muncă, ceea ce va stimula puterea de cumpărare.

 Rolul autorităților

Autorităţile ar trebui să încurajeze investitorii printr-o infrastructură bună, stimulente atractive şi o uşă deschisă pentru rezolvarea oricăror probleme care pot apărea pe parcurs. Observăm că autoritățile încearcă să se alinieze la standardele şi politicile europene în toate domeniile economice, ceea ce ne face să fim foarte optimişti în ceea ce priveşte dezvoltarea continuă a pieţei românești.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii