Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 Eroii de care avem nevoie - Forbes.ro
Cautare, Contributor

Opinii |
|

Eroii de care avem nevoie

În urmă cu cinci ani, criza își făcea abrupt și dramatic intrarea pe piața românească. Habar nu aveau corporatiștii și antreprenorii noștri cât de repede urmau să li se năruie visele de mărire. De fapt, niciunul dintre noi nu a intuit cât de mult i se va schimba viața în următorii cinci ani. Concedieri și demisii, insolvențe și falimente, certuri și divorțuri, insomnii și depresii, ulcere și oboseală cronică. Dar, dincolo de toate acestea, am supraviețuit.
ionut_bonoiu_editorial.JPG

Și asta este cel mai important.

Nu puțini sunt cei care au (re)descoperit – cam târziu, din păcate – că au o familie frumoasă, pe care au cam neglijat-o în fuga permanentă după performanță profesională.

Nu puțini sunt cei care au (re)descoperit că hobby-urile reprezintă una dintre cele mai eficiente modalități de a-ți crește perfomanțele în meseria de bază. Cum altfel se explică lista de peste o sută de români care au alergat la finalul lunii trecute la maratonul de la Roma, din care o bună parte sunt corporatiști și antreprenori?

Nu puțini sunt cei care au (re)descoperit plăcerea de a “fura” din experiențele de viață ale altora, așa cum sunt ele descrise în biografii, filme sau discursurile de la TED. Avem nevoie ca de aer de inspirația oferită de eroii lumii antice sau de personajele poveștilor de succes din zilele noastre. Vedem aproape fără excepție cum în spatele oricărei povești de succes se ascund multe alte povești despre eșecuri.

Toate aceste (re)descoperiri au făcut ca viața fiecăruia dintre noi să fie acum mult mai intensă decât era în urmă cu cinci ani.

Faptul că suntem în continuare angajați în corporații mai mari sau mai mici înseamnă că am reușit să găsim motivația necesară pentru a ne îmbunătăți performanțele în ciuda tăierilor de costuri cu care ne-au răspuns capii companiilor noastre.

Faptul că suntem în continuare în business înseamnă că am reușit să ne reinventăm într-un mediu de afaceri dinamic, care poate să varieze de la „parteneri” care nu plătesc facturile și intră voluntar în insolvență, până la taxe apărute peste noapte și vizite tot mai dese ale organelor de control.

Avem în continuare nevoie de eroi ca să mergem mai departe, dar lista de eroi trebuie să înceapă cu fiecare dintre noi.

Iar după mai mult de 2.500 de povești apărute în cei cinci ani de la apariția Forbes România, e important să nu uităm că și povestea acestei reviste este un exemplu eroic, de supraviețuire antreprenorială și de reinventare într-un mediu dinamic și, de multe ori, ostil.

A pornit la drum ca parte a celui mai mare grup de publishing din țară (la acea vreme), Adevărul Holding, deținut de cel mai bogat român (la acea vreme), Dinu Patriciu. Era, mai presus de toate, o afirmație de putere pentru un Patriciu, un promotor declarat al conceptului de liberalism și de piață liberă, adică exact valorile pe care le propovăduia și revista americană.

Criza a lovit însă puternic și piața media, iar la asta s-au adăugat alte probleme care au determinat, în cele din urmă, o urâtă intrare în insolvență a Adevărul Holding. Cei care au urmărit piața media știu ce s-a întâmplat în interiorul acelei companii, iar dacă citiți această revistă acum, înseamnă că știți, probabil, ce s-a întâmplat între timp și cu Forbes. Licența pentru România și Republica Moldova este acum deținută de o companie independentă de marile trusturi de presă – BP Publishing Media, deținută și condusă de un jurnalist de business – însă revista pe care acum o citiți este doar o componentă a “universului” Forbes din România.

La cinci ani de la apariție, povestea Forbes România merge mai departe, grație unor jurnaliști care au înțeles că o publicație este un organism viu, capabil să se transforme și să aibă un format care să fie cât mai adecvat pentru voi, cei care ne citiți. Pe hârtie tipărită, pe tabletă, smartphone sau acasă, pe smart TV. La mulți ani, Forbes România!

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii