Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 Despre sănătate și inovație - Forbes.ro
Cautare, Contributor


Notice: Trying to get property of non-object in /home/stagingforbes/public_html/wp-content/themes/forbes.ro/single.php on line 61

Notice: Trying to get property of non-object in /home/stagingforbes/public_html/wp-content/themes/forbes.ro/single.php on line 61
|
|

Despre sănătate și inovație

Pentru jucătorii importanți din industria Farma, o provocare importantă este accesul pacienților din România la soluțiile inovatoare.
msd

Fabrizio Giombini, managing director al MSD România, unul dintre producătorii importanți de medicamente la nivel global, spune că pentru compania din care face parte „principala misiune este aceea de a descoperi, dezvolta și a oferi medicamente și servicii inovative pentru a salva sau pentru a îmbunătăți viețile oamenilor din întreaga lume”.

Pentru că inovația joacă un rol esențial, MSD a investit, în ultimii trei ani, peste 20 de miliarde de dolari în cercetare și dezvoltare în mai multe domenii. „Facem, de asemenea, o parte din dezvoltare și aici, în România – investind într-un număr de studii clinice, în beneficiul pacienților și intensificând inovația pe plan local – numai în 2014, am investit aproape 0,3 milioane de dolari în studii clinice în România”, a mai explicat șeful MSD România.

Abordările inovative ale MSD în România sunt legate de imunologie și diabet (acolo unde au dezvoltat medicamente noi), de bolile infecțioase – astăzi, șeful MSD spune că acordă o atenție deosebită programelor de cercetare și dezvoltare care au ca scop prevenția și tratamentul bolilor infecțioase. A treia zonă în care MSD își dezvoltă portofoliul este tratamentul împotriva cancerului, iar Fabrizio Giombini precizează că pentru MSD „principala provocare în acest moment este de a face aceste inovații (n.r. în domeniul tratamentului împotriva cancerului) disponibile și pacienților din România. Unul dintre tratamentele noastre de referință este folosit în cazul pacienților cu cancer de piele. Cu toate că este inovativ, în același timp, este important ca pacienții români să aibă acces la aceste soluții inovatoare, disponibile pentru pacienții din întreaga Europă”.

Dincolo de dezvoltarea de medicamente noi, inovația merge și în direcția proiectelor de responsabilitate socială, dar și către business în sine. „La finalul zilei, avem o misiune dificilă aici. Să îi ajutăm pe români să fie sănătoși înseamnă să încercăm să ne facem produsele disponibile pentru pacienții din România – lucrând împreună cu autoritățile din domeniu pentru a găsi cele mai bune soluții pentru a crește accesul oamenilor la inovație și, în același timp, susținând comunitatea locală cu educație în proiectele care țin de sănătate”, explică șeful MSD România.

Cu o experiență îndelungată în industria farmaceutică, Fabrizio Giombini, lucrează din 1989 la Merck&Co, producătorul de medicamente cunoscut în afara Statelor Unite și Canadei sub numele de MSD. A fost numit la conducerea filialei din România în 2014 și a avut timp să se familiarizeze cu problemele din domeniu. Spune că „deși reformele au fost lente în anumite domenii, se pot vedea unele îmbunătățiri. Sper ca, în timp, autoritățile din România să vadă sănătatea ca pe o investiție, ca o prioritate ținând cont de beneficiile socio-economice pe care le oferă o populație sănătoasă”.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii