Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 Înmulțește binele - Forbes.ro
Cautare, Contributor

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

30 sub 30 |
|

Înmulțește binele

În ultimul an de facultate la Cambridge, a aplicat la Parlamentul European, pentru un stagiu de șase luni. A fost acceptată după terminarea facultății.  Lucrează de 6 ani, pe domenii de legislație europeană care țin de politicile digitale, dar și de relațiile transatlantice.
Sabina-1-11

 Negocierile politice, la nivel înalt, au învățat-o multe despre arta compromisului între idei diferite, de multe ori contradictorii. Este un mediu internațional foarte competitiv, unde înțelegerea și balansarea intereselor actorilor din piață, a statelor membre si grupărilor politice este un exercițiu complex și fascinant în același timp. A lucrat și pe politici care țin de tehnologie, digitalizarea industriei, inovație si antreprenoriat, domenii unde armonizarea legislației la nivel european are un impact uriaș.


„Experiența la Cambridge a fost r
elevantă și revelatoare. Încă se mai developează lucruri… și, după 10 ani de când am ajuns acolo, încă rămâne cea mai frumoasă perioadă de până acum. Motive multe, dar în top faptul că m-am trezit înconjurată de oameni străluciți în felul lor, fiecare pasionat de ceva de care probabil nici nu ai auzit până atunci în domenii de la astrologie, la biologie sau istoria artei. O efervescență aproape palpabilă, o emulație autentică, sentimentul că deși ai muncit enorm, ți se pare că totul e un dar. Cred că de aici vine frumusețea vieții când faci ce-ți place…”
Primul moment important din carierea sa a fost angajarea la Parlamentul European, în 2010. Au urmat altele: când a devenit co-organizatoare a Young Professionals în Digital Policy, când a început doctoratul, când a devenit Global Shaper şi cel mai recent, când a fondat Gentlewomen’s Club – anul acesta. 
 
Sabina spune că a creat rețeaua Young Professionals în Digital Policy pentru a da o voce celor sub 35 de ani din Bruxelles care lucrează în domeniul politicilor digitale și care sunt conștienți de noile tehnologii și de impactul legislației asupra lor. „Media de vârstă a deputaților din Parlamentul European este 55 de ani, iar comisarii care se ocupă de domeniu nu sunt, nici ei, din generația noastră. Rețeaua a fost creată pentru ca oamenii din instituții, industrie, ONG-uri, asociații de consumatori, media care lucrează în domeniu să se cunoască și să lucreze împreună. Organizăm, în principal, evenimente de socializare pentru membrii noștri (care sunt vreo 300 acum), discuții specializate pe anumite dosare de legislație, dar și călătorii de studiu în alte capitale europene.”
 
Tânăra care a fondat Gentlewomen’s Club consideră că o femeie gentilă e o imagine contemporană, deloc desuetă și crede că e nevoie mai mult ca niciodată de acest model de femeie – profundă, asumată, empatică. „Ideea de club nu e elitistă nici ea. Sună doar mai bine decât asociație ori grup. Oricum e deschis. La fel ca mințile și sufletele noastre. Frica e cea care ne face vulnerabile – frica de ce zice lumea. Ne refuzăm trăirile adevărate în favoarea convențiilor ipocrite. E atâta nevoie de sprijin, de confirmări, de sinceritate și onestitate încât o inițiativă în plus nu poate decât să sporească chiar și doar cu o mână numărul femeilor care vor deveni purtătoarele mesajelor noastre: curaj, suntem aici, chiar dacă nu vrem aceleași lucruri, înțelegem. Chiar dacă nu semănăm, ne adunăm și <<împreună>> capătă sens de casă pentru momente când nu știm încotro s-o apucăm ori ce să facem mâine, peste o lună, la anul. Clubul acesta e tot o construcție. Care va avea atâtea camere și etaje câte femei vor rezona cu noi. Mișcăm minți și suflete în direcția ușurării lor. Multiplicăm starea de bine. Cam asta vrem. Toate suntem povești de viață. Nici măcar atât de diferite cum ne mai place uneori să credem. Specialul, extraordinarul din fiecare, ca și deznodămintele acestor povești țin de cât de gentlewomen suntem, finally,” explică Sabina.
Își dorește să creeze în continuare proiecte frumoase cu oameni dragi, care să ne provoace sa fim mai buni, mai generoși, mai înțelegători și mai altruiști. „Pentru că din liceu am cunoscut oameni de la care am învățat să visez mare și așa mi s-au și împlinit visurile, cred în modelul acela de bunătate funciară, de generozitate inepuizabilă, inspirațională. Rostul mare, major, al fiecărui om se compune din deslușiri treptate, din rosturi mai mici pe care le avem în viața celor din jurul nostru. Primești? Trebuie să dai mai departe. Sprijin în rețea, pe același nivel, dar și într-un sistem de mici piramide întoarse. Cineva care m-a ajutat o dată a avut o singură condiție: la rândul tău, când vei putea, să ajuți doi oameni. Să înmulțești binele. Cei puternici în sensul cunoașterii și îmblânzirii potrivniciilor, care sunt mai mulți decât cei puternici financiar, trebuie să-i ocrotească pe cei încă fără apărare. N-aș vrea să pierd acest entuziasm la nicio vârstă,” afirmă Sabina.
 
 
 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii