Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 Angajații din mediul privat au primit salarii și bonusuri mai mari în primul trimestru din 2017 - Forbes.ro
Cautare, Contributor

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Uncategorized |
|

Angajații din mediul privat au primit salarii și bonusuri mai mari în primul trimestru din 2017

Primele trei luni din 2017 au adus, din nou, creșteri ale salariilor și bonusurilor primite de angajații din mediul privat, comparativ cu perioada similară din anul anterior, potrivit Smartree Workforce Index, o analiză realizată de Smartree.
Adrian Stanciu, CEO Smartree

Astfel, în primul trimestru din an, angajații din companiile private au resimțit o creștere a salariilor, în medie, cu aproximativ 14%, față de perioada ianuarie – martie 2016. Acest lucru a fost determinat mai ales de evoluția pozitivă a economiei în România, de creșterea salariului brut minim începând cu 1 februarie, cât și de trendul ascendent al angajărilor pe mai multe sectoare ale pieței.

“Criza forței de muncă pe segmente precum IT&C, medical, automotive a avut, de asemenea, un impact pozitiv în creșterea salariilor în primele trei luni din acest an. Companiile și-au dezvoltat, astfel, strategii clare privind retenția sau atragerea angajaților, iar oferirea de salarii motivante a fost unul din factorii cei mai importanți”, a declarat Adrian Stanciu, CEO Smartree.

Acesta a subliniat, de asemenea, că principalele companii din România care au oferit creșteri salariale pentru angajați în primul trimestru din an sunt cele din industria echipamentelor electronice și hardware, produse și servicii tehnologice, producția de componente auto, industria pharma și sectorul medical.

Și în ceea ce privește bonusurile oferite de către companii, primul trimestru din 2017 a adus o creștere comparativ cu perioada similară a anului trecut. Astfel, în primele luni din acest an, angajații au primit bonusuri mai mari cu aproximativ 6%, potrivit Indexului Smartree.

Dincolo de beneficiile în bani, foarte multe companii oferă angajaților și alte tipuri de avantaje. Cele mai întâlnite, conform analizei Smartree, în perioada amintită, au fost tichetele de masă, abonamente medicale la clinici private, decontarea cheltuielilor de transport, abonamente la săli de sport, săli de relaxare, tichete cadou, prime cu diverse ocazii, cadouri pentru copii în zile speciale.

Primul trimestru din 2017 a însemnat și o creștere a numărului de zile de concediu de odihnă luate de angajați. Astfel, față de T1 2016, acestea au crescut cu peste 18%.

Indexul Smartree pentru primul trimestru mai arată, de asemenea, şi cum a evoluat numărul de angajaţi din sectorul privat în prima parte din acest an. Astfel, per total pe piața muncii, în companiile private, în perioada menționată, numărul angajărilor a crescut cu peste 13%.

“Principalele industrii care au absorbit noii angajați în prima parte din acest an provin din industria pharma & medical, dezvoltare software, shared services, automotive, dar și retail, inclusiv FMCG. Acest lucru a fost determinat de investiții din ce în ce mai mari pe piața din România, deschiderea de noi facilități de producție precum și cererea constantă pentru specialiștii în domeniul sistemelor informatice, ca urmare a faptului că România ramâne în continuare printre cele mai atractive hub-uri IT din zonă”,  a încheiat Adrian Stanciu.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii