Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 Ambient Sibiu și-a cerut insolvența - Forbes.ro
Cautare, Contributor

Cariere |
|

Ambient Sibiu și-a cerut insolvența

Compania de bricolaj și distribuție de materiale de construcții, Ambient, fondată de antreprenorul sibian Ioan Ciolan, și-a depus la Tribunalul Sibiu cererea de insolvență, potrivit Mediafax.
Ioan_Ciolan_2_(4).jpg

Motivele care au determinat această decizie sunt legate de evoluția sectorului construcțiilor și de faptul că piața autohtonă de profil rămâne una dificilă „în care doar firmele care în ultimii ani au adoptat măsuri de consolidare şi eficientizare a afacerii au reuşit să treacă peste dificultăţile acestei perioade”, potrivit unui comunicat al companiei.

Ambient se afla într-un proces de restructurare financiară în ultimii patru ani. Cifra de afaceri a Ambient, în 2014, a fost de 497,6 milioane de lei, iar pierderea înregistrată în același an s-a ridicat la 32,3 milioane de lei, după ce cu un an înainte a înregistrat un profit de 37,4 milioane de lei și o cifră de afaceri de 627,5 milioane lei, potrivit datelor de la Ministerul de Finanțe.

Anul trecut, acționarii retailerului de bricolaj au decis să cedeze un pachet de 9,99% din acțiuni unui fond de investiții administrat de BCR.

Afacerile Ambient sunt concentrate în Transilvania, iar numărul angajaților se ridica la 1.276 de persoane, anul trecut, cu aproape 200 mai mic decât în 2013.

 

CITEȘTE ȘI

Un business cărămidă cu cărămidă

Ambient a deschis un nou centru comercial

Ioan Ciolan, dincolo de afaceri

„Ambasada culturală” a Sibiului, deschisă la Bucureşti

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii