Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 Alexandru Benga - 500 Miliardari Ediția 2011 - Forbes.ro
Cautare, Contributor

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Imobiliare |
|

Alexandru Benga – 500 Miliardari Ediția 2011

Nume: Alexandru Benga Avere: 11 milioane de euro Varsta: 38 de ani Resedinta: București Domeniu/Companie: Imobiliare

Alexandru Benga deține, în procente care variază între 25% și 100%, un număr de 18 companii, potrivit datelor de la Registrul Comerțului. Compania cea mai importantă este International Benga Company (IBC), care a înregistrat în 2009 o cifră de afaceri de 3,7 milioane de euro, dar și o pierdere de 620.000 de euro.

Anul trecut, cifra de afaceri a fost tot de 3,7 milioane de euro, iar pierderea de 73.600 de euro. În anii anteriori crizei economice, IBC, cu obiect de activitate principal „alte activități anexe transporturilor“, a înregistrat cifre de afaceri care au ajuns la nivelul de 12,2 milioane de euro (2007) și 8,6 milioane de euro (2008). Concret, prin IBC omul de afaceri gestionează activitatea din Benga Logistics Park, situat pe autostrada București-Pitești, în comuna Ciorogârla. Platforma are o suprafață totală de peste 110.000 de metri pătrați, din care aproape 90.000 de metri pătrați reprezintă spațiu de stocare pentru autoturisme. Centrul logistic mai cuprinde și o unitate industrială de peste 1.500 de metri pătrați, cu două linii de producție, destinate producției de geamuri și profile PVC termoizolante.

Alexandru Benga controlează și Coldwell Banker Affiliates of Romania, sucursala locală a companiei globale de consultanță imobiliară. Anul acesta, rețeaua s-a extins cu încă cinci unități, în urma unei investiții de 160.000 de euro, ajungând la 18 agenții imobiliare sub brandul Coldwell.Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, Alexandru Benga deține participații în cinci dintre cele 18 sucursale Coldwell Banker din București: Batiște, Opera, Titan, Aviației și Magheru. De asemenea, omul de afaceri deține participații și la compania CBAR Retail Management SRL. Anul acesta, Coldwell Banker Affiliates of Romania a preluat managementul City Mall, centru comercial aflat în insolvență și scos la licitație de mai multe ori până acum.

Dacă pe partea imobiliară afacerile par să-și revină ușor, dacă ținem cont de extinderea rețelei Coldwell, lucrurile nu stau la fel de bine, cel puțin pentru Alexandru Benga, pe segmentele asigurări și turism. Companiile controlate de omul de afaceri, care activează în aceste două sectoare, au capitaluri negative încă din 2009. Benga mai deține participații și în alte două companii, prin IBC, pe care o controlează în proporție de 100%. Una dintre ele este Metal Works, cu activități în domeniul construcțiilor.

Vezi care era afacerea lui Alexandru Benga în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii