Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 Albastru - Forbes.ro
Cautare, Contributor

consultant de imagine în echipa designerului Alessandro Martorana și trainer de „small-talk” în cadrul unui proiect care formează specialiști în vânzări, management și comunicare.

Modă |
|

Albastru

Excesul de albastru nu dăunează stilului. Ba dimpotrivă.  Este culoarea ta preferată și a întregii omeniri. Pentru că face bine și completează perfect mediul de afaceri.  
Albastru

Apare mereu o discuție despre culoarea albastru. Da, devine prima alegere pentru aproape toată lumea, dar asta nu trebuie să fie o problemă. Se pare că este una dintre culorile care relaxează privirea. În același timp, cred că este cea mai elegantă prezență și una dintre variantele cel mai ușor de asortat.

În mediul de afaceri, se pune des problema unei alternative, iar atunci a doua variantă devine costumul gri. Dar și așa, indiferent de nuanță, o prezență gri nu se va potrivi perfect cu atmosfera unei cine sau a unui eveniment de seară. Atunci când primesc observația că „am deja prea multe costume albastre și gri“, în niciun caz nu recomand trecerea la verde sau maro sau vreo altă culoare „extravagantă“. Evoluția firească ar fi spre stofele care au dungulițe, pătrate sau modelul Prince of Wales. În funcție de stilul personal sau de mediul de afaceri, se pretează stofe cu „motive“ mai puternice sau care rămân discrete și la care se observă diferitele variații de design doar de la apropiere.

Albastru

Albastru pentru cămașă schimbă regulile. O nuanță deschisă de bleu înseamnă seriozitate și se leagă cu aproape orice situație, în timp ce cămașa închisă devine alegerea potrivită pentru, cel mult, o seară la club. În niciun caz, nu se asortează cu un costum negru sau din aceeași culoare. Mai grav, dacă îți vine ideea unei ținute „all blue“, ia în considerare că este un „trick“ la care nici măcar mafioții nu se mai gândesc…

Citește și Un stil nou începând de acum

În contextul costumului albastru, trebuie evitat momentul în care pari îmbrăcat în uniformă. Așa că detaliile cromatice ale cravatei și/sau ale ciorapilor pot apărea ca ingrediente „picante și interesante“. Acolo unde mediul îți permite o doză de informal, cauți o cravată împletită sau chiar una pe care apar modele sau buline. Nuanța nu trebuie să imite perfect costumul sau, mai bine, ar putea fi altă culoare. La ciorapi, de asemenea, un model discret aduce o notă specifică ținutei.

 

Pantofii sunt negri sau maro închis. Nimic mai mult. Iar dacă ne întoarcem la tema „business“, niciun experiment de design, fie el și din piele neagră, nu aduce un plus de eleganță. Evoluția stilului din ultimii ani face loc în peisaj, totuși, pantofilor albaștri. Doar că, în nicio situație, nu se vor asorta cu o stofă identică.

La detalii, tema se continuă fără emoții. O batistă în buzunarul de la piept poate să plece de la motive pe fond albastru dar, la fel ca la cămașă, nu recomand o nuanță închisă. Un ceas cu personalitate are uneori nevoie de culoare, iar dintre toate nuanțele, albastru pare să aducă cele mai multe avantaje. Completează firesc aproape orice ținută și nu te condiționează cromatic. Atunci când designul și dimensiunile îl țin deasupra manșetei de la cămașă, devine motiv de discuție aproape la orice întâlnire. Iar dacă, peste toate, se adaugă și influențe „vintage“, reacțiile tind să fie pozitive, aproape fără excepție.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii