Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 Adrian Roncea - Forbes.ro
Cautare, Contributor

500 miliardari |
|

Adrian Roncea

Avere:  9-30 milioane de euro Vârsta. 46 de ani Reşedinţa: Bucureşti Domeniu: Distribuţie farmaceutică

Adrian Roncea are o participaţie de 40% prin intermediul unor offshore-uri înregistrate în Insulele Virgine, la distribuitorul de produse farmaceutice Relad, procent deţinut, de altfel, şi de Laurenţiu Stratulat. Restul acţiunilor aparţin lui Marius Manu Tiberiu Zigu, de altfel şi singurul care apare oficial în actele companiei.

Activitatea Relad presupune activităţi de import şi distribuţie de medicamente realizate prin intermediul Relad International şi Relad Pharma. În 2009, Relad International a avut o cifră de afaceri de 206,7 milioane de euro, faţă de 200 milioane de euro în 2008, în timp ce Relad International Pharma a raportat o scădere de la 202 milioane de euro în 2008 la 168 milioane de euro. Relad este unul dintre cei mai importanţi distribuitori de produse farmaceutice şi parafarmaceutice din România, cu o ofertă de la 150 de producători de renume de pe piaţa internaţională.

Printre furnizorii externi ai Relad se nu­­mă­ră lideri mondiali în producţie, cercetare şi inovare cum ar fi Hoffmann La Roche, Glaxo SmithKline, Pfizer, Sanofi-Aventis, Schering Plough Eli Lilly, Novartis, Merck Sharp&Dohme, Johnson&Johnson, Boehringer Ingelheim, Abbott Laboratories, Zentiva etc.

Compania aprovizionează circa 3.500 de farmacii şi peste 450 de spitale, potrivit datelor de pe site-ul Relad. Acţionarul majoritar al Relad Pharma  este Relad International (99,7% din titluri), în timp ce acţionarii Relad sunt West Management International (40%), Expert Finance International (40%) şi Zigu Manu Tiberius (20%), conform datelor comunicate oficial. Stratulat mai are alături de cei doi acţiuni şi la reţeaua de farmacii City Farma, deţinută de Hermes Pharma. Lanţul include peste 100 de farmacii în toate judeţele ţării.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii