Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 Adrian Porumboiu - Forbes.ro
Cautare, Contributor

500 miliardari |
|

Adrian Porumboiu

Adrian_Porumboiu.jpg
Avere: 150 milioane de euro Vârsta: 60 de ani Reşedinţa: Vaslui Domenii: agricultură, zootehnie, turism, producţie alimentară, fotbal

Fotbalul e ca o femeie despre care ştii că te înşală, dar nu poţi să o laşi“, spune şi în acest an Adrian Porumboiu, motivându-şi, încă o dată, determinarea de a „deturna“ o parte din veniturile obţinute din afacerile sale către susţinerea echipei. Cu toate acestea, se pare că omul de afaceri e tot mai hotărât să divorţeze de „femeia“ adulteră, FC Vaslui.

Ce l-a făcut pe Porumboiu să ia această decizie? Răspunsul stă în scandalul în care a fost implicat, începând cu luna august, cu tehnicianul echipei, Lopez Caro, şi cu faptul că după şase etape din acest campionat, Vasluiul se află pe locul 14, în condiţiile în care obiectivul stabilit la începerea sezonului era câştigarea titlului.

În plus, omul de afaceri se şi vedea în Liga Campionilor, reuşită care i-ar fi adus câteva milioane bune de euro. Fost arbitru internaţional, Porumboiu şi-a conservat pasiunea pentru fotbal când a decis să investească în FC Vaslui, echipă pe care a preluat-o în urmă cu aproape opt ani. În 2005, Vasluiul a ajuns pentru prima dată în istorie în Liga I, la finalul acelui sezon clasându-se pe locul 14 din 16 echipe. A urmat o perioadă de plină ascensiune, la finalul sezonului 2007-2008, ajungând să ocupe locul şapte şi chiar să participe în preliminariile Cupei UEFA.În contextul în care Porumboiu este hotărât să renunţe la echipă, având deja hârtiile pregătite în acest sens, aşa cum declara recent, s-ar putea să nu mai ajungem să-l vedem pe omul de afaceri din Vaslui în tribună la vreun meci de senzaţie cu Chelsea sau Real, ci doar în cadrul publicaţiilor cu profil economic, povestind despre recolta de grâu.

Omul de afaceri se numără printre primii cinci agricultori din România, suprafaţa pe care acesta o exploatează fiind de aproximativ 50.000 de hectare de teren.

În timpul inundaţiilor care nu au ocolit Moldova nici în acest an, Porumboiu a stat cu inima cât un purice: se gândea că recolta îi este compromisă, mai ales că peste jumătate din cele 50.000 de hectare sunt destinate culturii grâului. Într-un final, a fost un an bun, sau mai bine zis, ceva mai bun decât 2009. Comparativ cu anul trecut, când recolta de grâu a fost de circa 93.000 de tone, anul acesta producţia s-a ridicat la aproximativ 125.000 de tone. Printre concurenţii Comcereal Vaslui, firma prin care Adrian Porumboiu administrează terenurile agricole pe care le deţine, se numără TCE 3 Brazi, companie condusă de Tărâţă Culiţă, Comcereal Dolj, al cărei proprietar este Mihai Anghel sau InterAgro, firmă deţinută de Ioan Niculae, oameni de afaceri prezenţi, de asemenea, în topul Forbes.

La fel ca şi competitorii săi, Porumboiu şi-a structurat businessul într-un holding în ca­­re toate ac­­­­­­­­tivităţile sunt integrate. Omul de afaceri din Vaslui este proprietarul mai multor fabrici de panificaţie, lactate, unde produce propriile branduri (Mopan – fabrica de pâine şi Ilvas – fabrica de produse lactate – n.red.). Totodată, deţine o serie de ferme agricole şi zootehnice precum şi una dintre cele mai mari fabrici de biodiesel din sud-estul Europei, Ulerom, în care a investit până acum aproximativ 30 milioane de euro.

De asemenea, omul de afaceri are şi o reţea de magazine în oraşe precum Rădăuţi, Suceava, Fălticeni, Vatra Dornei, Gura Humorului, unde sunt vândute produsele realizate în cadrul grupului: lactate, brânzeturi, pâine, ulei. Cu un asemenea portofoliu de afaceri, care îi dă bătăi de cap în fiecare zi, Porumboiu este mai tot timpul pe drumuri.

Omul de afaceri spune mereu că biroul său este pe câmp sau în fabrici. Preferă să fie conectat tot timpul la ceea ce se întâmplă în firmele sale, iar timpul liber îi lipseşte cu desăvârşire. În acest caz, să ne mai întrebăm dacă i-ar fi benefică ieşirea din fotbal?!

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii