Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 Adrian Peake, șeful Medicover România: În trei ani, vrem să ne dublăm afacerea - Forbes.ro
Cautare, Contributor

Sănătate |
|

Adrian Peake, șeful Medicover România: În trei ani, vrem să ne dublăm afacerea

Noul director general al Medicover România, Adrian Peake, se află în România de trei luni, atunci când a preluat conducerea operațiunilor locale ale furnizorului de servicii medicale private, iar planurile sale sunt foarte ambițioase.
Spitalul Medicover (2)

„Avem planuri ambițioase. Ne dorim să creștem, iar în următorii trei ani vrem să dublăm afacerea”, a spus Adrian Peake, directorul general al Medicover România. Rețeaua are, în prezent 16 clinici și un spital privat, însă până la finalul anului vor mai fi inaugurate clinici în Brașov și Ploiești, iar, tot în acest an, a mai fost deschisă o clinică în Timișoara, în timp ce centrul din Piața Victoriei a fost extins. Bugetul pentru investițiile realizate în acest an este de două milioane de euro. Pentru 2016, este prevăzută deschiderea altor trei clinici.

Planul de creștere al Medicover România se bazează pe trei direcții: creștere organică (despre care Adrian Peake spune că va reprezenta un plus de 20% de la an la an din cifra de afaceri), prin extinderea rețelei, dar și prin achiziții.

„Suntem în discuții pentru achiziții. Nu ne grăbim încă, vrem numai lucrurile pe care le considerăm bune pentru Medicover”, a spus Adrian Peake, precizând totuși că, pentru 2016, speră să finalizeze mai multe achiziții altfel dacă ar fi finalizată doar o singură tranzacție, ar fi „foarte dezamăgit”.

Medicover România estimează că va avea o creștere de 20% în 2015 de la 50 de milioane de euro cifra de afaceri în 2014. În acest context, Medicover speră ca, în trei ani, să ajungă la o cifră de afaceri de o sută de milioane de euro.

Peake estimează că numărul pacienților care au venit la spitalul Medicover a crescut cu peste 30% față de anul trecut, de aceea, grupul vizează extinderea unității. Potrivit datelor Medicover România, în perioada ianuarie-septembrie 2015, spitalul a avut peste 155.000 de pacienți. De altfel, spitalul generează 30% din cifra de afaceri a Medicover România.

Adrian Peake estimează că piața va crește cu 10%-20% în următorii ani, de aceea spune că vor fi multe investiții în zona de healthcare.

Medicover România, care face parte din grupul suedez Medicover, împlinește în acest an 20 de ani de existență pe piața locală. Medicover România mai deține și rețeaua de laboratoare de analize Synevo, iar principalii săi competitori din piața locală sunt Regina Maria, Sanador și MedLife. 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii