Notice: Metoda constructor apelată pentru WP_Widget în Zoninator_ZonePosts_Widget este învechită de la versiunea 4.3.0! Folosește în schimb
__construct()
. in /home/stagingforbes/public_html/wp-includes/functions.php on line 3948
 130 de ani de cronometre marine din Saxonia - Forbes.ro
Cautare, Contributor

Forbes.com

Orologerie de lux |
|

130 de ani de cronometre marine din Saxonia

Muzeul german de ceasuri dedică o expoziție specială avansurilor tehnologice și diferitelor tipuri de ceasuri folosite pentru navigarea mărilor din ultimul secol. Cei mai cunoscuți ceasornicari germani și realizările lor fac parte din expoziția inaugurată la muzeul din Glashutte.  
01_Sonderausstellung_Chronometer

Timp de secole întregi, navigatorii s-au orientat prin observarea stelelor și folosirea timpilor pentru calcularea distanțelor și vitezei de deplasare. Una dintre cele mai mari provocări era determinarea longitudinii iar atunci când John Harrison, un britanic, a inventat cronometrul marin, navigarea marină a devenit semnificativ mai precisă.

03_Sonderausstellung_Chronometer

Fondarea Imperiului German în 1871 și interesul pentru comerțul internațional, au dus la dezvoltarea forțelor marine germane. Pentru a  limita dependența lor de importurile britanice, germanii au decis să investească pentru a dezvolta propriile lor instrumente de precizie. Astfel, în 1886 primele ceasuri cronometru erau trimise la Observatorul Naval din Hamburg pentru testare. În anii care au urmat, ceasurile produse la Glashutte au adus un renume internațional cronometrelor Made in Germany.

Richard Mille lansează un ceas „vandalizat“ de un artist grafitti

csm_GermanWatchMuseum01_c7b1ca342d

În calitatea sa de fondator al muzeului și producător important de ceasuri moderne, orologeria Glashutte original profită de ocazie pentru a-și etala modelul Senator Cronometru, care a fost lansat în timpul Baselworld 2016. Cadranul modelului este inspirat de celebrele cronometre marine din trecut și adus în prezent prin designul contemporan. Ceasul beneficiază de un mecanism prin care secundarul poate fi oprit în timpul potrivirii și chiar readus în poziția inițială.

Expoziția de la Muzeul Ceasului din Glashutte va fi deschisă până pe data de 20 noiembrie 2016.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii